De 30e editie van de Parel van de Betuwe kent vijf deelnemende bands; Mark of Chaos, Corleone, Standed, Wille en DEPOSIT. De voorronde vindt op vrijdag 8 maart plaats in De Beurs, Korenbeursplein 2 in Tiel. De zaal gaat open om 20.30 uur en de entree is 8 euro.

Mark of Chaos is een punk rock band bestaande uit 4 bandleden die al bevriend zijn sinds de basisschool. De leden hadden qua muzieksmaak gelijk een match en de keuze om een band te starten was snel gemaakt. Ze zijn begonnen met covers van bands zoals NOFX, Sum 41 en Nirvana,  maar nu is het tijd om met hun eigen werk op het podium te gaan rammen.

Corleone is ontstaan in 2015 toen toetsenist Arjan Spaan en zanger Jørgen Heinink elkaar hebben ontmoet tijdens een talentenjacht. Er was een duidelijke klik en inspiratie om samen een band te vormen. In hun grote muzikale netwerk werd gezocht naar soulmates en deze werden na wat omzwervingen gevonden: Gitarist Don Johnson, bassist Otto Ouderkerk en drummer Vincent van Tuil. Op het podium staat een technisch onderlegde en ervaren rockband die onderling veel plezier heeft in het met elkaar muziek maken.

Stranded is een hardcore-/crossoverband  en bestaat sinds november 2010. Stranded speelt een mix van oude hardcore met invloeden van thrashmetal en rock n roll. Ondertussen hebben ze 3 platen uitgebracht; ’21st Century Riot’, ‘Seven Songs to Break Their Face’ en ‘Booze Patrol’. s to Break Their Face’ and ‘BoDe teksten gaan over politiek, drankgebruik, dierenrechten en feestjes verpesten. Stranded: Neem een shot wodka en rammen maar. Moshpit gegarandeerd!

Wille is een in 2016 opgerichte post-rockband uit Tiel, herrezen uit de as van de metalband Isthar. Wille speelt post-rock/ shoegaze met noise en new wave invloeden. De bandnaam is ontleent aan de filosoof Schopenhauer die stelde dat er een kracht in het universum is die verantwoordelijk is voor alles wat er gebeurt of wat men doet.

DEPOSIT is een vierkoppige hardcore-formatie, die in 2015 is opgericht. Deze Betuwse band deelt door middel van een eigenzinnige en energieke stijl hun visie op de wereld met het publiek. Hun nummers met pakkende gitaarriffs, stevige drumpartijen en punchy stemgeluid bevatten invloeden uit punk en metal. Geen poespas, maar recht voor z’n raap!

Nog even op een rijtje:
Voorronde: 8 maart 20.30 uur, De Beurs, Korenbeursplein 2 te Tiel, entree € 8,-
Finale: 13 april, Zinder Podium, Rechtbankstraat 1, Tiel, entree € 10,-