—– Voorrondes Parel van de Betuwe ——

De 27e editie van de Parel van de Betuwe kent dertien deelnemende bands, dit jaar verdeeld over drie voorrondes die op 11, 12 en 13 maart zullen plaatsvinden. Alle bands presenteren zich tijdens de voorrondes met een optreden van twintig minuten, waarin zij beoordeeld worden door een vakkundige jury. Tevens krijgen alle bands vijf extra minuten speeltijd waarin zij een cover van de Justin Timberlake mogen spelen. De covers worden apart beoordeeld en de beste uitvoering wint de “Gouden Koffer“.

 

Vrijdagavond 11 maart De Snellenburg Opheusden:

GreyNomad is een alternatieve rockband uit Tiel/ Culemborg. Een nieuwe start, een nieuwe zoektocht naar geluk, muzikaal geluk wel te verstaan. Dat was het overheersende gevoel, nadat de zanger de band verliet. De muzikale compilaties van de band hebben een origineel, dynamisch en eigenzinnig karakter.

Herohands uit Wadenoijen is in 2013 opgericht en speelt uitsluitend eigen werk. Hun stijl is te omschrijven als een mengeling van moderne Nederlandstalige popmuziek, met hier en daar een rockaccent. De teksten gaan over alles wat je in het leven tegen kunt komen.

Quicksilver Fridays is een rockband uit Opheusden, waarin psychedelische en progressieve invloeden uit sixties en seventies zijn terug te horen. Met vier generaties in de band is er een unieke mix ontstaan van muziekinvloeden en stijlen, variërend van beatmuziek tot heavy rock.

FuzzBall Jr. is gevormd met vele muzikale invloeden van o.a. Jimi Hendrix, the Black Keys en Foo Fighters. Door twee scheurende en ronkende gitaren aangevuld met strakke beats van de drums, is dit geen doorsnee rocktrio. Door strakke en compacte nummers met pakkende riffs is FuzzBall Jr. klaar om diverse podia te bestormen.

Zaterdagavond 12 maart De Gelderlandfabriek Culemborg:

De uit Leerdam afkomstige band Spool werd in 2011 opgericht. Om het draagvlak van de band te kunnen vergroten, nam Spool in 2012 hun eerste demo op. In de jaren daarop werkten ze aan hun repertoire en traden ze op in kleine zalen en op festivals. In 2015 doken ze weer de studio in en brachten ze een EP en single ‘Fall Down’ uit.

DEPOSIT is een vijfkoppige hardcore-formatie uit Tiel, die in 2015 is opgericht. Hun nummers met pakkende gitaarriffs, stevige drumpartijen en punchy stemgeluid bevatten invloeden uit punk en metal. Geen poespas, maar recht voor z’n raap!

The CashewNuts is een vijfkoppige blues/rockband uit Culemborg. De band begon als countryduo. Toch begon het bandgevoel te kriebelen en vroeg het duo drie andere muzikanten om met hen mee te doen. Inmiddels hebben ze een flink eigen repertoire en zijn ze klaar om het Parelpodium te bestijgen!

24/7 JuncTion is een melodieuze poprockband uit de omgeving van Leerdam. Ze schrijven zowel meeslepende rocksongs met stevige distortion gitaren, als akoestische singer-songwriter nummers. De band heeft door invloeden uit verschillende genres een herkenbare, maar toch een eigen sound.

Bandit Square is een energieke band die heldere stonermetal maakt. De vierkoppige formatie uit Tiel en Leerdam staat garant voor een eigen krachtige mix van verschillende rocksoorten. De bandleden hebben ieder een brede muzieksmaak, maar komen elkaar tegen in hun interesses voor stonerrock en metal. Dit resulteert in een set van eigen werk met zeer stevige rock.

 

Zondagmiddag 13 maart De Beurs te Tiel:

 Calaspia begon in 2009 onder een andere naam als een gothic metalband, maar naarmate de tijd vorderde, ontwikkelde de sound van de band zich tot een meer symfonisch geluid met een rauw randje. Nieuwe sound, nieuwe naam, dus toen werd de band omgedoopt tot Calaspia. Deze band uit Tiel brengt symfonische bombast, harde gitaarrifs en gevoelige balads ten gehore.

Robin S. Mae is een singer-songwriter uit Tiel zonder poespas. Haar heldere sound met country- en bluesinvloeden heeft al veel mensen kunnen bevangen. Gewapend met cowboylaarzen en een akoestische gitaar staat zij klaar om zoveel mogelijk podia te betreden en het hart van het publiek te veroveren.

Myrl’s Mosaïc is een jonge soul georiënteerde band, met een drive om buiten hun comfortzone te treden. Met uitschieters naar swingende latin vibes, vloeiende jazz progressies, sferische ambiance en smooth R&B, vallen alle stukjes op hun plek in één Myrl’s Mosaïc.

Ice Cream and the Melon is een garage/indierockband uit Tiel. De band is in 2014 opgericht, maar was pas in 2015 compleet en speelt sindsdien eigen werk, waarmee ze het publiek laten genieten van sterke composities en poëtische teksten.

 

Praktische informatie:

Voorronde 1: 11 maart 20.30 uur, De Snellenburg, Vuurdoornstraat 2 te Opheusden, entree € 8,-

Voorronde 2: 12 maart 20.30 uur, De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 te Culemborg, entree € 8,-

Voorronde 3: 13 maart 14.30 uur, De Beurs, Korenbeursplein 2A te Tiel, entree € 8,-

 

Finale: 16 april, Twentietoe, Beethovenstraat 22 te Tiel, entree € 10,-
Voor meer informatie: www.parelvandebetuwe.nl
———————————————-

 

Met vriendelijke groet,

Renate van der Craats

Parelwerkgroep

Er zijn vele voordelen van een goede leefwijze. Maar kan drugs ons helpen? Vandaag de dag meer dan de helft van de mannen boven de 50 jaar rapporteerde een zekere mate van erectiele disfuncties. Medicijnen, absoluut, zal je leven veranderen. Viagra is een medicijn een gebruikte voor talrijke issues te behandelen. Wat weet je over “kamagra kopen“? Ongetwijfeld elke volwassene heeft gehoord “kamagra“. Ander punt dat we moeten is “kamagra jelly“. Ongezonde levensstijl keuzes, stress, angst, en bepaalde geneesmiddelen kunnen uw wens te verminderen. Emotionele stress van effect kan zijn seksuele gezondheid, met inbegrip van de prestaties. Naast hun nuttige effecten, de meeste voor geneesmiddelen kan echter ongewenste bijwerkingen veroorzaken, hoewel gewoonlijk niet iedereen deze ervaart. We hopen dat de gegevens nuttig was, maar neem dan contact zorgverlener als u meer wilt weten. Onze medewerkers zijn ervaren, en zij zullen niet geschokt door iets vertellen.