De Parel van de Betuwe bestaat 30 jaar en om dat te vieren organiseert de parelwerkgroep op zondag 14 juli in samenwerking met Mini Camping Tussen de Dijken haar eigen gratis festival: Parels tussen de Dijken. Tussen 13.00 uur en 20.00 uur zijn er optredens van oud-pareldeelnemers. Speciaal voor dit festival komen parelbands weer bij elkaar, maar spelen er ook bands die nog steeds bij elkaar zijn.

Programma

De eerste naam die de organisatie bekend maakt is de band LoST. In 2004 en 2006 deed LoST mee aan de Parel van de Betuwe. In 2004 wisten ze de finale te behalen, maar ging de band estAtic er met de winst vandoor. LoST stond bekend om hun eigen muziekstijl, geïnspireerd door verschillende bands uit het metalgenre. De optredens waren hard en explosief! Speciaal voor dit festival duiken Johan, Marco, Rens, Gabor en Felix de oefenruimte weer in om op 14 juli weer op het podium te staan in de originele bezetting.

Parels tussen de Dijken

Het gratis festival “Parels tussen de Dijken” vindt plaats op zondag 14 juli de dag na “Rock & Blues tussen de Dijken”. Eigenaren Jan en Rina van Mini camping tussen de Dijken (Inudatiedijk Zuid 3, Tiel) stellen hun terrein en materialen beschikbaar voor dit parelfeest. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom.